Меню Затваряне

Как да се предпазим от Коронавирус – скритата истина, за която малко се говори

Как да се предпазим от Коронавирус

Темата, която занимава повечето човешки същества през последните дни е вирусът успял да се разпространи по цялото земно кълбо, точно както покойната Силвия Браун е описала в нейна книга през 2008 г.:

„Около 2020 г. тежко зaбoлявaнe, пoдoбнo нa пнeвмoния, щe ce рaзпрocтрaни в целия cвят, като aтaкувa бeлитe дрoбoвe и брoнхитe и щe ce прoтивoпocтaви нa вcички известни мeтoди нa лeчeниe. По-смущаващо от самата болест ще бъде фактът, че вирусът ще изчезне толкова бързо, колкото се е появил, ще се завърне отново 10 години по-късно и след това ще изчезне напълно.“

Коронавирус - предсказание от Силвия Браун

И тъй като сега всеки се опитва да предпази себе си и хората, които обича, аз се постарах да събера за вас в тази статия най-важното, което ще ви бъде от полза. Тук искам да отбележа, че не става въпрос за бързо, аламинутно решение, с което „да закърпим положението“, както много хора са свикнали да правят. Вместо това предлагам едно истинско, работещо решение не само на въпроса за вируса, а и на много други човешки страдания, които всеки от нас е познал в живота си.

И така, основните неща, които е важно всеки да спазва сега според мен са три:

– Дистанциране от околните;
– Повишена хигиена и повишено внимание;
– Подсилване на имунната система.

От изброените аз смятам, че третият елемент е най-важен. Именно на имунитета ще обърна внимание в тази статия, тъй като по другите два параграфа има предостатъчно информация навсякъде. По отношение на имунитета или не се пише нищо, или тотално изкривени и неверни глупости, които предпочитам да не коментирам.

Силният имунитет е това, което спасява човека да не се разболее от вирус или ако се разболее – имунитетът е това, което може да се справи с болестта. Запомнете – при слаб имунитет никой лекар и никое лекарство не могат да спрат болестта! А за силния имунитет са много важни няколко аспекта на ежедневието – хранене, движение, положителни емоции и чиста душа. И макар да ги разглеждам поотделно, знайте, че те са свързани и взаимнозависими помежду си както е свързано всичко във Вселената.

1. Хранене.

Храненето с животински продукти и особено месо е голям бич за имунитета. В месото се съдържат голямо количество стресови хормони от начина на отглеждане и последващото умъртвяване на животинките, а кортизолът е голям враг на имунната система. Освен това в месото се съдържат много токсини, антибиотици, хормони на растежа и един куп други вещества, които носят само разруха в тялото на човек.
Важно е също така да ограничите приема на захар, консерванти, оцветители, подобрители и всякакви други изкуствени добавки, които карат тялото ви да се чуди какво да прави с тях.
Няма да изпадам в подробности, само ще ви кажа да не приемате или отхвърляте казаното от мен просто така. Вместо това отделете 2-3 часа от времето си и се запознайте с актуалните открития по темата чрез тези два интересни филма:
The Game Changers (2018)
Дебел, болен и почти мъртъв / Fat, Sick and Nearly Dead (2011)

2. Движение.

Застоят води до затлачване. Точно както бързата река е бистра, а блатото е мътно и мирише на тиня, така и чистотата в човешкото тяло се влияе от динамиката и движението. Движете се, правете гимнастика, тренирайте фитнес или дори само скачане у дома или на двора. Изхвърлянето на токсините от тялото е работа на лимфната система. Тя е „мръсната канализация“ на тялото. Но за да функционира правилно й е необходимо движение. Принципът е много прост, както казват американците „use it or lose it“ – използваш или губиш. Не оставяйте телата си да застояват и „ръждясват“.

3. Положителни емоции.

Смешките във фейсбук на тема „коронавирус“ са забавни, но някак закономерно се редуват с лошите новини. Спрете тази въртележка от контрастни емоции и се насладете на някоя приятна комедия. Потопете се изцяло във филма, смейте се като деца, на воля, на глас… Излишно е да ви казвам колко добре ще се чувствате след това. И обърнете внимание на близките си около вас. Хората, които обичате – обичайте ги още по-силно.

4. Чиста душа.

Постарайте се да се освободите от емоции и мисли свързани със завист, злоба, злорадство, алчност и всичко останало, което ви кара да се чувствате зле. Просто ги заменете. Заменете ги с оптимизъм, любов, готовност за помощ и най-вече благодарност. Благодарете на Бог за всичко, което имате, всичко, което сте в момента и всичко, което ви се случва. Защото всяко нещо във всеки един момент е по волята на Твореца и е такова, защото трябва да бъде такова.
Бъдете благодарни за всичко! Ефектът е мигновен. Буквално веднага ще започнете да чувствате лекота на духа и радост от живота.
Препоръчвам да гледате внимателно това видео, което ще ви изясни много важни неща:
Елеазар Хараш: Истината за коронавируса (ИНТЕРВЮ за Здравето)

Съвсем накратко това са основните неща, с които можете да подсилите имунитета си. И това е най-доброто, което можете да направите за себе си в актуалната ситуация. Разбира се, по всяка една от горните точки мога да представя много по-подробна информация, но тук целта ми не е да направя безкрайно дълга статия, а да дам насоки на хората, които са готови да ги приемат в живота си и да разгърнат техния потенциал. Пишете коментар, ако искате да подготвя подробни статии по някоя от темите, свързаните с имунитета.

И последно, но не и по значение – Вирусът не е същинският проблем. Той е поводът да се замислим защо ни се дава пандемия и да се опитаме да променим нещата в които грешим. Защото щом Творецът е решил, че е време за прочистване, то може да стане само по два начина – доброволно (чрез самоосъзнаване) или принудително (сещате се как).
Затова използвайте момента да внесете в живота си промените, които ще ви донесат здраве, щастие и хармония по пътя напред.

Бъдете здрави! 🙂

Оценка на статията: Оцени с 1 звездичка |Оцени с 2 звездички |Оцени с 3 звездички |Оцени с 4 звездички |Оцени с 5 звездички | (51 оценки, средно: 4,12 от 5)
Гласувай и ти с кликване върху броя звездички, които искаш да поставиш!

Loading...


Благодарности за изображението на:
 📷 geralt


Не забравяй да споделиш тази статия с твоите приятели в социалните мрежи!

Подобни статии:

Защо не трябва да се молим коронавирусът да изчезне (и какво да направим вместо ... Разбира се, и аз като всички хора ще се радвам да се избавим от COVID-19, но... отправянето на молитви към Бог да спре пандемията според мен не е прав...
Как да отслабнеш и защо досега не успяваше Искам още от самото начало да ти кажа, че в тази статия няма да намериш диети и фитнес програми за отслабване. Това са неща, които можеш да намериш на...
Как да спиш по-добре Знаеш ли, че средната продължителност на живота в България е 73 години, което означава, че българинът спи средно 24 г. и 4 месеца през живота си?! Спо...
Какво не ти казват лекарите за лекарствата, които ти предписват... В интернет е пълно с конспиративни материали, които хвърлят сериозни обвинения върху конвенционалната медицина. Някои са верни, други по-малко. Така и...
Моята улица Улицата… Моята… Случвало ли ви се е да се замислите някога точно как и кога сте се влюбили в някого…или в нещо? Защото човешкото същество е способно д...
Можем ли да се избавим от най-разпространеното човешко изобретение... Досещаш ли се кое е най-разпространеното човешко изобретение? Това е боклукът! И ако не си се замислял - той е човешки патент. В природата боклук не с...
Как да се справиш със здравословен проблем Започвам с едно много важно уточнение и то е, че тази статия се отнася само за действителни здравословни отклонения. За болести, които са плод на твои...
Как да откажеш цигарите "Няма нищо по-лесно от това да спреш цигарите. Аз лично съм го правил хиляди пъти." /Марк Твен/ Ще започна с това, че аз съм бивш пушач. Пуших силно...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Pin It on Pinterest

връщане най-горе