Меню Затваряне

Как да се предпазим от Коронавирус – скритата истина, за която малко се говори

Как да се предпазим от Коронавирус

Темата, която занимава повечето човешки същества през последните дни е вирусът успял да се разпространи по цялото земно кълбо, точно както покойната Силвия Браун е описала в нейна книга през 2008 г.:

„Около 2020 г. тежко зaбoлявaнe, пoдoбнo нa пнeвмoния, щe ce рaзпрocтрaни в целия cвят, като aтaкувa бeлитe дрoбoвe и брoнхитe и щe ce прoтивoпocтaви нa вcички известни мeтoди нa лeчeниe. По-смущаващо от самата болест ще бъде фактът, че вирусът ще изчезне толкова бързо, колкото се е появил, ще се завърне отново 10 години по-късно и след това ще изчезне напълно.“

Коронавирус - предсказание от Силвия Браун

И тъй като сега всеки се опитва да предпази себе си и хората, които обича, аз се постарах да събера за вас в тази статия най-важното, което ще ви бъде от полза. Тук искам да отбележа, че не става въпрос за бързо, аламинутно решение, с което „да закърпим положението“, както много хора са свикнали да правят. Вместо това предлагам едно истинско, работещо решение не само на въпроса за вируса, а и на много други човешки страдания, които всеки от нас е познал в живота си.

И така, основните неща, които е важно всеки да спазва сега според мен са три:

– Дистанциране от околните;
– Повишена хигиена и повишено внимание;
– Подсилване на имунната система.

От изброените аз смятам, че третият елемент е най-важен. Именно на имунитета ще обърна внимание в тази статия, тъй като по другите два параграфа има предостатъчно информация навсякъде. По отношение на имунитета или не се пише нищо, или тотално изкривени и неверни глупости, които предпочитам да не коментирам.

Силният имунитет е това, което спасява човека да не се разболее от вирус или ако се разболее – имунитетът е това, което може да се справи с болестта. Запомнете – при слаб имунитет никой лекар и никое лекарство не могат да спрат болестта! А за силния имунитет са много важни няколко аспекта на ежедневието – хранене, движение, положителни емоции и чиста душа. И макар да ги разглеждам поотделно, знайте, че те са свързани и взаимнозависими помежду си както е свързано всичко във Вселената.

1. Хранене.

Храненето с животински продукти и особено месо е голям бич за имунитета. В месото се съдържат голямо количество стресови хормони от начина на отглеждане и последващото умъртвяване на животинките, а кортизолът е голям враг на имунната система. Освен това в месото се съдържат много токсини, антибиотици, хормони на растежа и един куп други вещества, които носят само разруха в тялото на човек.
Важно е също така да ограничите приема на захар, консерванти, оцветители, подобрители и всякакви други изкуствени добавки, които карат тялото ви да се чуди какво да прави с тях.
Няма да изпадам в подробности, само ще ви кажа да не приемате или отхвърляте казаното от мен просто така. Вместо това отделете 2-3 часа от времето си и се запознайте с актуалните открития по темата чрез тези два интересни филма:
The Game Changers (2018)
Дебел, болен и почти мъртъв / Fat, Sick and Nearly Dead (2011)

2. Движение.

Застоят води до затлачване. Точно както бързата река е бистра, а блатото е мътно и мирише на тиня, така и чистотата в човешкото тяло се влияе от динамиката и движението. Движете се, правете гимнастика, тренирайте фитнес или дори само скачане у дома или на двора. Изхвърлянето на токсините от тялото е работа на лимфната система. Тя е „мръсната канализация“ на тялото. Но за да функционира правилно й е необходимо движение. Принципът е много прост, както казват американците „use it or lose it“ – използваш или губиш. Не оставяйте телата си да застояват и „ръждясват“.

3. Положителни емоции.

Смешките във фейсбук на тема „коронавирус“ са забавни, но някак закономерно се редуват с лошите новини. Спрете тази въртележка от контрастни емоции и се насладете на някоя приятна комедия. Потопете се изцяло във филма, смейте се като деца, на воля, на глас… Излишно е да ви казвам колко добре ще се чувствате след това. И обърнете внимание на близките си около вас. Хората, които обичате – обичайте ги още по-силно.

4. Чиста душа.

Постарайте се да се освободите от емоции и мисли свързани със завист, злоба, злорадство, алчност и всичко останало, което ви кара да се чувствате зле. Просто ги заменете. Заменете ги с оптимизъм, любов, готовност за помощ и най-вече благодарност. Благодарете на Бог за всичко, което имате, всичко, което сте в момента и всичко, което ви се случва. Защото всяко нещо във всеки един момент е по волята на Твореца и е такова, защото трябва да бъде такова.
Бъдете благодарни за всичко! Ефектът е мигновен. Буквално веднага ще започнете да чувствате лекота на духа и радост от живота.
Препоръчвам да гледате внимателно това видео, което ще ви изясни много важни неща:
Елеазар Хараш: Истината за коронавируса (ИНТЕРВЮ за Здравето)

Съвсем накратко това са основните неща, с които можете да подсилите имунитета си. И това е най-доброто, което можете да направите за себе си в актуалната ситуация. Разбира се, по всяка една от горните точки мога да представя много по-подробна информация, но тук целта ми не е да направя безкрайно дълга статия, а да дам насоки на хората, които са готови да ги приемат в живота си и да разгърнат техния потенциал. Пишете коментар, ако искате да подготвя подробни статии по някоя от темите, свързаните с имунитета.

И последно, но не и по значение – Вирусът не е същинският проблем. Той е поводът да се замислим защо ни се дава пандемия и да се опитаме да променим нещата в които грешим. Защото щом Творецът е решил, че е време за прочистване, то може да стане само по два начина – доброволно (чрез самоосъзнаване) или принудително (сещате се как).
Затова използвайте момента да внесете в живота си промените, които ще ви донесат здраве, щастие и хармония по пътя напред.

Бъдете здрави! 🙂

Оценка на статията: Оцени с 1 звездичка |Оцени с 2 звездички |Оцени с 3 звездички |Оцени с 4 звездички |Оцени с 5 звездички | (53 оценки, средно: 4,15 от 5)
Гласувай и ти с кликване върху броя звездички, които искаш да поставиш!

Loading...


Благодарности за изображението на:
 📷 geralt


Не забравяй да споделиш тази статия с твоите приятели в социалните мрежи!

Подобни статии:

Как да спиш по-добре Знаеш ли, че средната продължителност на живота в България е 73 години, което означава, че българинът спи средно 24 г. и 4 месеца през живота си?! Спо...
Как да се избавиш от хипохондрия Щом четеш тази статия, значи вероятно вече знаеш или подозираш, че страдаш от хипохондрия. Аз самият дълго време бях в плен на това "заболяване" и то ...
Моята улица Улицата… Моята… Случвало ли ви се е да се замислите някога точно как и кога сте се влюбили в някого…или в нещо? Защото човешкото същество е способно д...
Можем ли да се избавим от най-разпространеното човешко изобретение... Досещаш ли се кое е най-разпространеното човешко изобретение? Това е боклукът! И ако не си се замислял - той е човешки патент. В природата боклук не с...
Как да се справиш със здравословен проблем Започвам с едно много важно уточнение и то е, че тази статия се отнася само за действителни здравословни отклонения. За болести, които са плод на твои...
Какво не ти казват лекарите за лекарствата, които ти предписват... В интернет е пълно с конспиративни материали, които хвърлят сериозни обвинения върху конвенционалната медицина. Някои са верни, други по-малко. Така и...
На път ли сме да унищожим природата? За темата екология се говори от много години. Повече се говори, отколкото се прави, но така или иначе екологията става все по-актуален въпрос с всеки ...
Разказ за моята среща с диагнозата рак Това е история от моя живот, която за мен не беше никак приятна, но беше много поучителна. Дълго се колебаех дали да я напиша, но накрая реших все пак...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Pin It on Pinterest

връщане най-горе