Меню Затваряне

Разказ за моята близка среща с астрология, нумерология и психология

Хороскоп (Снимка: Mira Cosic)

„Няма да позволя на никой да се разхожда из съзнанието ми с мръсни крака.“
/Махатма Ганди/

Както знаем астрологията и нумерологията, за разлика от науката психология са лъже-науки. Аз обаче си позволих да ги сложа заедно в заглавието на този разказ, защото всеки, който се занимава с астрология и/или нумерология трябва да бъде и добър психолог. Единствено чрез използване на психологически трикове гадателят успява да сглоби и пробута успешно всякакво „предсказание“, събрано от нищо не значещи „изчисления“.

Ако си чел други мои статии, вероятно вече знаеш, че аз съм много скептичен човек, подлагам всичко на съмнение, анализ и проверка и не се доверявам лесно на неща, които противоречат на логиката. Вероятно се чудиш вече и какво общо мога да имам аз с астрология и нумерология. Нали знаеш, че в моменти на отчаяние човек е способен да повярва на всичко, което би могло да му помогне да излезе от някаква безизходица, в която мисли, че се намира?! Всъщност всички гледачки, баячки, астролози, нумеролози и т.н. (последния шарлатанин да затвори вратата) разчитат точно на това – на страха и отчаянието. Този разказ е за етап от моя живот, в който аз се чувствах точно така – отчаян.

Как стигнах до среща с астрологията?

Беше края на 2012 г. Беше минала година и половина откакто напуснах работа като графичен дизайнер и се занимавах със собствен бизнес. Сферата на дейност беше запознанства на живо – т.нар. „спийд дейтинг“ и партита за необвързани. Отстрани това изглеждаше много приятно и интересно занимание и като цяло наистина беше вълнуваща и творческа работа. За съжаление беше много неблагодарна финансово. Приходите едва стигаха да си покрия разходите за реклама и организиране на събития, печалбата беше минимална и не беше достатъчна дори за основни разходи като храна, ток, вода. Успявах да платя сметките, но имаше много дни, в които за храна са оставали само по 4-5 лв.

Аз бях много мотивиран, бях сигурен, че ако бъда упорит и вярвам в успеха, нещата ще се подредят и ще имам успешен, добре развиващ се бизнес. За съжаление колкото повече труд и средства влагах в рекламирането и организирането на събитията, толкова по-зле ставаха нещата. Налагаше се да отлагам някои събития поради недостатъчно желаещи, други директно отменях и връщах пари… Бях толкова отчаян и неспособен да разсъждавам трезво, че започнах да си мисля вече, че някой ми е направил магия или проклятие. Не се смей, аз наистина бях започнал да си мисля такива неща!

В желанието си да помогне, майка ми предложи да ме срещне с много добър астролог и нумеролог, който щял да ми каже какво не е наред с моя бизнес, как да се справя с проблемите и какво да очаквам занапред в живота си. Отначало бях против, но не след дълго се съгласих, защото вече наистина имах усещането, че съм изчерпал всички други възможности да оправя нещата.

И така, аз се озовах в дома на този астролог. Стояхме само аз и той в една зле подредена стая, обзаведена с мебели от социализма. Аз му разказвах за моите терзания и неволи. Той ме слушаше много внимателно, зададе ми няколко въпроса, свързани с дати и имена от моя живот и въведе данните в компютърна програма. Програмата направи някакви калкулации и изкара на екрана нещо като карта или може би по-скоро схема, която аз изобщо не разбирах.

Астрологът обаче я гледаше с много разбиращ поглед и уверено ми говореше какво се е случвало в моя живот и какво да очаквам занапред. За минали събития познаваше приблизително 50/50, но аз вече бях така обработен психически (не толкова от него, колкото от мен самия), че обръщах повече внимание на това, което познаваше и сякаш се правех че не чувам пълните несъответствия между неговите тълкувания и моето минало. Трябваше да му повярвам, ако откажех да го направя това означаваше, че щях да му дам парите си напразно и, че нямаше да мога да изправя на крака моя затънал бизнес.

Нещата, които той ми каза за моето бъдеще за следващите 4-5 години аз записах подробно в една тетрадка, защото исках след време да сравня предсказанията с реално случилото се. Съдбата, която той ми очерта включваше пътуване в чужбина с цел работа и брак с чужденка. За съжаление за успешен бизнес нямаше никакви изгледи според подредбата на космическите тела. Не твърдя, че той съчини това, защото беше разбрал колко съм отчаян с моя бизнес и предположи, че вече тайно гледам обявите за работа в чужбина. В никакъв случай! Вероятно тази прогноза беше по вина на слънцето, луната и още кой знае колко други коравосърдечни и безсрамни звезди и планети.

Но да оставим настрана астрологията и нумерологията, които на този етап изглеждаше, че не са на моя страна и да преминем към чистата психология. Освен за космически сметки и тълкуването им, човекът отдели много време и за това да поговори с мен и да ми даде съвети за това, което ме измъчваше във връзка с неуспешния бизнес.

Той ме посъветва основно две неща.

Първото беше да сменя търговското име, с което рекламирах и провеждах събитията за необвързани. Това го направих – смених наименованието с позитивно звучащо, изцяло нов имидж и дизайн на уеб сайта и рекламите. Впоследствие това се оказа наистина добра идея, която се отрази много положително на бизнеса.

Другият му съвет беше да се свържа с баща ми, с който бях прекратил всякакви взаимоотношения през последните 12 години. Мотивите на астролога бяха, че от хилядолетия насам бащата е този, който дава на сина си знанията за живота, в това число и уменията за занаят и търговия. Това отново се оказа добър съвет. Баща ми не ми помогна по никакъв начин за моя бизнес, но пък възобновяването на комуникацията ми с него ми позволи да се освободя от невидимия за мен товар на неразбирателството ми с него. Това от своя страна ми помогна да избистря ума си и да получа много добри идеи за успеха на моите събития за необвързани.

Какво стана впоследствие?

Що се отнася до астролого-нумероложките предсказания, които аз записах в тетрадка – нищо от тях не се сбъдна. Абсолютно нищо! Сигурно ако ми беше дал хороскопа на баба Пена (примерно) все нещо щеше да уцели, но с моя не позна абсолютно нищо. Действително имаше момент, в който уреждах документи за работа в чужбина и си мислех „ето, той позна“, но нещата се провалиха по независещи от мен причини. Всъщност така и не заминах за чужбина, нито се ожених за жена от друга държава, но пък продадох бизнеса със запознанства на живо на новопоявили се конкуренти. Оказа се, че това на тях им се отдава повече, а аз се заех с производство и онлайн търговия, което потръгна много добре и вече е развит и добре печеливш бизнес.

Финални мисли.

Споделих с теб този разказ, за да се убедиш в ползата от разговора с добър психолог, както и в пълната безполезност на „науки“, твърдящи, че животът ти се определя от няколко звезди. Кой знае защо останалите 100 милиарда звезди (ако не броим тези извън „Млечния път“) нямат думата…

Аз не съжалявам, че се срещнах с този човек и отделих от малкото пари, които тогава имах. Щом така съм направил, значи така е трябвало. Това беше част от моя път към успеха. В крайна сметка аз съумях да отсея полезното от плявата и да извлека полза от тази среща.

Вярвам, че и ти можеш да се възползваш от опита, който споделих с теб. Знай, че ти си автор на твоя живот и това, което се случва в него. Подбирай мислите си и не позволявай на никой „гадател“ да гази в тях с мръсните си крака, насаждайки ти едно или друго бъдеще. Защото се сбъдва не това, което ти предскажат, а само това, в което повярваш. А когато имаш нужда да поговориш с някой, но не желаеш да се срещнеш с психолог – говори с любимия човек, с приятел, с котката си, а защо не и с огледалото. Те ще те изслушат и дори да не ти дадат съвет, ще ти помогнат да откриеш сам от какво имаш нужда.

Оценка на статията: Оцени с 1 звездичка |Оцени с 2 звездички |Оцени с 3 звездички |Оцени с 4 звездички |Оцени с 5 звездички | (30 оценки, средно: 4,20 от 5)
Гласувай и ти с кликване върху броя звездички, които искаш да поставиш!

Loading...


Благодарности за снимката на:
 📷 Mira Cosic


Не забравяй да споделиш тази статия с твоите приятели в социалните мрежи:

Подобни статии:

За да видиш, трябва да повярваш Много от нас (в това число и аз) сме привърженици на принципа "око да види, ръка да пипне". Но има и друга страна на медала - за да видиш, трябва да п...
Притча за дървения сал „Тези планини, които носиш, ти трябваше само са да изкачиш.“ /Найва Зебиан/ Случвало ли ти се е понякога да се чувстваш претоварен от грижи, задълже...
Разказ за камъчето на спокойствието "Радвай се на този момент. Този момент е твоя живот." /Омар Хайям/ Безпокойството е едно от нещата, от които всички понякога страдаме. Това като че ...
Как да разбираш какво означават символите в твоите сънища... В предишна статия вече разгледахме общите принципи, с чиято помощ можеш да тълкуваш своите сънища. Но за да ти помогна за по-лесното разбиране на посл...
Как да намериш желания партньор в любовта "За всеки човек е определено кой да го обича. И всеки човек трябва да намери онзи, който го обича." /Петър Дънов/ В тази статия ще споделя с теб няк...
Разказ за силата на закона за привличането Когато става дума за закона за привличането, аз научих основните неща около него преди близо 10 години. Но незнайно защо за мен така си и остана само ...
Любовта като една дълга, красива приказка "Моят живот е една красива, изживяна приказка" ...каза тя накрая и се усмихна. В малката й, изящна ръка все още димеше недопушената цигара... Една жен...
Разказ за моята първа авторегресия Вероятно си чувал за регресия и знаеш, че това е възстановяване на случки от предишен живот чрез преминаване в много специфично състояние. Обикновено ...

1 Comment

  1. Николай

    Изключително много ми хареса и ме докосна мисълта: „Защото се сбъдва не това, което ти предскажат, а само това, в което повярваш.“ Благодаря Ви за прекрасните статии! Чета всичко, което публикувате, с огромен интерес и вдъхновение, защото талантът, който притежавате в изкуството да достигнете душата на човек е невероятен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Pin It on Pinterest

връщане най-горе