Меню Затваряне

Как да намериш любовта онлайн (без сайтове за запознанства)

Онлайн запознанства (Снимка: Bruce Mars)

Ако си чел други мои статии на тема запознанства, сигурно знаеш, че аз изобщо не съм почитател на онлайн запознанствата. Все пак не мога да отрека, че в настоящето те са смятани за нещо нормално от все повече хора. Признавам, че имат предимства, макар и недостатъците да са повече. Така или иначе реших да подготвя за теб статия с изпитани от мен тактики, с чиято помощ да откриеш твоята половинка онлайн, но без да се главоболиш със сайтове за запознанства.

Защо сайтовете за запознанства са примамлива идея?

На пръв поглед идеята да влезеш в сайт за запознанства с цел да намериш желания партньор е логична и би трябвало да е много ефективна. Почти всеки първоначално бива примамен от бързия резултат, който се очаква да има търсенето на половинка в такъв сайт. Регистрираш се, задаваш критерии за търсене и след това сред подходящите резултати избираш идеалния за теб партньор.

Другите примамливи страни на сайтовете за запознанства са:

 • избягваш притеснението от заговаряне на живо
 • можеш за кратко време да разгледаш много профили
 • можеш след чат да прецениш дали си заслужава изобщо да отделяш време и усилия, за да се срещнеш с даден човек

Защо сайтовете за запознанства са такова разочарование?

„Хора, които стоят зад клавиатурата и нямат реален живот. Жени, златотърсачки, мъже, неудачници! Разбира се не генерализирам, но в общи линии е това!“
/Д. Пеева/

Търсенето на партньор по зададени параметри, макар да е примамливо е много подвеждащо. Хората не са продукти и този тип „пазаруване“ те кара да имаш нереално високи очаквания. Това, от своя страна, често пречи да забележиш и оцениш истинските качества на човека. Разочарованията от срещите на живо имат още една причина – в сайт за запознанства много хора си нагласяват профила така, че да изглеждат по-привлекателни за противоположния пол. Имам предвид обработвани снимки, добавяни ефекти и прикривани дефекти. А по време на комуникация в чат всеки се стреми да създаде у другия перфектно впечатление, което всъщност е много различно от действителността.

И като стана въпрос за „украсявани“ профили, няма как да не спомена тотално фалшивите (предимно женски) профили, които са голям процент от общия брой „потребители“. Това са профили, които са вкарани от администраторите на сайта обикновено със снимки на страхотни мацки, взети най-често от руски сайтове. Админите правят това с цел да повишат активността на мъжете в сайта, което носи сериозни приходи – платени ВИП услуги, въртене на повече реклами и т.н. От това страдат и дамите с реални профили, защото на фона на фалшификатите не изглеждат така привлекателни, колкото са в действителност.

Дамите в сайтовете за запознанства често биват ощетени и по още един параграф. В сайтовете по правило повечето мъже лъжат като рибари. В крайна сметка от това губят мъжете, защото ако се стигне до реална среща така или иначе балона с илюзиите и големите обещания се пука. Истинското разочарование обаче е за жената.

Сайтовете за запознанства освен това са „развъдник“ на всякакъв тип измет. Перверзниците и спонсорите са често срещано явление. Дори и да приемем, че са лесно разпознаваеми, всеки контакт с такива персони, макар и само онлайн е неприятно преживяване за жените, които търсят сериозна връзка.

Що се отнася до свестните мъже по сайтовете, те се сблъскват с друг проблем. Много от жените, които не са фалшиви профили и все пак са привлекателни имат регистрация в сайт за запознанства само с цел забавление. В реалния живот се радват на достатъчен интерес от мъжете и не очакват нищо конкретно от сайта. Регистрират се, за да получават комплименти, да се почувстват по-желани, да си подхранват самочувствието. Те не търсят нищо повече, просто защото не приемат на сериозно запознанствата от сайтовете. И според мен са прави за това.

Открий своята бъдеща половинка чрез фейсбук.

Щом искаш да намериш своята половинка онлайн, аз ще ти предложа един хитър и много ефективен начин. Това е запознанство чрез фейсбук. Разбира се без да пращаш покани като луд с картечница! И никакво добавяне в групи за запознанства! Ще подходим по-интелигентно.

1. Подготви своя публичен профил.

Използвай функцията за преглед на профила си като потребител, който не ти е в „приятели“ и се погрижи да изглежда добре. Профилът ти трябва да си личи, че е реален и да дава някаква основна информация за теб. Година на раждане, град на местоживеене и семеен статус са задължителен минимум.

За профилна избери снимка, на която си сам и се виждаш ясно. Обърни внимание какво друго се вижда за теб публично като данни и снимки. Ако имаш снимки с бивши гаджета, погрижи се да са скрити, за да не създават впечатление, че си във връзка.

2. Добави се във всички фейсбук групи, които съответстват на твоите интереси.

Ти със сигурност имаш някакви специфични интереси, хобита, разбирания за живота. Когато търсиш партньор в живота, физическото привличане е важно за начало на връзката. Но ако двамата нямате общи разбирания, интереси, цели, връзката ви няма да продължи дълго.

Може да си веган, атеист, фитнес маниак, планинар, предприемач, градинар, рокаджия, почитател на езотериката или духовните учения… Участвай активно в групите по твои интереси, инициирай дискусии в тях и пиши коментари.

3. Разглеждай профилите на другите участници.

Разбира се, само тези, които са активни и не изглеждат обвързани. Когато си харесаш някой, постарай се да се получи диалог между теб и другия човек в групата.
Ако трябва провокирай (без да се заяждаш), разтягай локуми, носи вода от 101 кладенеца, но не оставяй разговора да умре.

4. Премини на лична комуникация.

След известно време писане в групата, продължи разговора на лично съобщение. Постарай се в дискусията вече да бъдете на едно мнение, дори и да не си 100% съгласен с всичко. Просто игнорирай евентуалните различия във възгледите и се фокусирай върху общите неща.

5. Опознайте се.

След като си преминал на лична комуникация, не продължавай до безкрай да дискутираш странични теми. В подходящия момент можеш да отбележиш, че ти е приятно да комуникираш с другия човек и да прехвърлиш разговора на малко по-лични теми. Например какво друго обича да прави другия, къде обича да ходи, музикални предпочитания, любими филми… без да се забиваш в големи подробности.

Преминавайки през такива основни неща, не забравяй да споделяш и нещо за себе си, като продължаваш да акцентираш върху общите неща. По този начин опознаването ще е двустранно и ще печелиш доверие. Все пак крайната цел е среща на живо. На този етап трябва да изпратиш и покана за приятелство, ако все още не си получил такава.

6. Предложи среща.

Вече сте си чатили 2-3-4 дни. Открили сте много общи неща помежду си и ви е приятно да си пишете. Време е за следващото ниво, така че отправи предложение за среща на живо. Ако си мъж трябва да отправиш поканата като предложиш конкретна дата, час и място за срещата, както и да имаш точна идея какво ще правите. Дали ще е разходка, боулинг, кафе, билярд… изборът е твой. Важното е да е на оживено място, за да не изглежда като нещо подозрително и опасно.

Ако си жена, вероятно ти е дискомфортно да каниш мъж на среща. В този случай просто го попитай дали иска да се видите на живо. Нищо повече. Ако той наистина иска ще поеме инициативата от тук нататък. Ако не иска, значи просто не е твоя човек. Ако пък иска, но се притеснява да те покани след такъв жокер от твоя страна – такъв мъж не ти трябва, повярвай ми!

Финални думи.

Описаната стратегия на пръв поглед може да ти изглежда малко мудна в частта с откриване на потенциален партньор. На практика като краен резултат може да се окаже дори по-бърза от щракането „на посоки“ в някой сайт за запознанства. Идеята тук е, първо, нещата да се случат по-непринудено и, второ, да откриеш човек, който е подходящ за сериозна връзка за теб самия. Разбира се, гаранции отново няма! Просто според моя опит с тази стратегия шансовете да се случи нещо красиво са доста по-големи отколкото ако опитваш чрез сайт за запознанства.

На господата горещо препоръчвам да прочетат и моята статия „Как да те харесват жените и да тичат след теб“, защото описаното в нея със сигурност ще им бъде от полза, както онлайн, така и на живо.

Ще се радвам да споделиш в коментарите своето мнение и евентуално въпроси, които може да имаш по темата. А сега ти полежавам успех в запознанствата, забавлявай се, и най-вече – бъди себе си! Само така ще откриеш човека, който наистина ще те оцени и ще заслужава да бъде с теб!

Оценка на статията: Оцени с 1 звездичка |Оцени с 2 звездички |Оцени с 3 звездички |Оцени с 4 звездички |Оцени с 5 звездички | (309 оценки, средно: 4,19 от 5)
Гласувай и ти с кликване върху броя звездички, които искаш да поставиш!

Loading...


Благодарности за снимката на:
 📷 Bruce Mars


Не забравяй да споделиш тази статия с твоите приятели в социалните мрежи!

Подобни статии:

Как да имаш успех в запознанствата с жени (за мъже)... През последните години запознанствата в мрежата все повече изместват тези на живо. Основната причина за това е много по-ниското ниво на стрес сред мъж...
Любовта като една дълга, красива приказка "Моят живот е една красива, изживяна приказка" ...каза тя накрая и се усмихна. В малката й, изящна ръка все още димеше недопушената цигара... Една жен...
За любовта, изневярата и раздялата Въпросът за това да обичаш и да се отречеш или да обичаш и да те отблъснат след години съвместно съжителство занимава мислите ми от много време. Не са...
Да обичаш означава да щадиш сърцето на другия... В автобуса. На седалката до мен едно симпатично тинейджърче слуша музика в слушалките си... Казах симпатично и наистина го мисля, защото, когато бях у...
Как да те харесват жените и да тичат след теб (за мъже)... За да ти отговоря на този въпрос по принцип не е нужно да пиша цяла статия. Мога да ти кажа и с две думи - стани милионер. Обаче въпросът не е само в ...
Как да намериш желания партньор в любовта "За всеки човек е определено кой да го обича. И всеки човек трябва да намери онзи, който го обича." /Петър Дънов/ В тази статия ще споделя с теб няк...
Притча за близостта, караниците и любовта "Живеят само влюбените, останалите просто съществуват." /Уилям Шекспир/ Притчата. Веднъж един мъдър учител събрал учениците си и ги попитал: - З...
Как да запомняш имената на хората Случвало ли ти се е да се запознаеш с някой, но да не запомниш името му и след това да ти е неудобно да питаш? На всеки се случва! На мен преди ми се ...

12 Comments

 1. Боби

  Кореспондирам си с хората месеци и години на ред, предлагам им срещи и те ми отказват. Фейсбук е като сайт за запознанства.

 2. Tani

  Не мога да повярвам, че такива глупости се представят едва ли не като лекарство от всички
  неприятности. Аз бях в „такава“ избрана група, но се оказа, дебелани имаха снимки на френски
  гаджета, а 80 годишни баби се пишеха за 50 годишни. Не можеш да вкараш в рамки любовта.
  За нея няма прегради, но тя не се изучава и не се научава. Тя съществува там където има истински
  чувства. А колкото се отнася до Фейсбук, това е една фирма, която търгува с личните данни на
  членовете си. Затова ме съмнява, че този пишман специалист по връзките, всъщносг е щатен
  сътрудник на фирмата. Като е Фейсбук не значи, че и там няма фалшиви профили. Животът
  в рамка не може да бъде поставен. Той си тече без разлика дали нашите желания съвпадат
  с действителността. А тя не винаги има красив външен вид.

 3. Слави

  Здравейте дами търся сродната си половинка някъде сред вас се надявам да е тя моля пращайте снимки на имейла който съм посочил или чат клиенти които използвате вие и ви е удобно. Ще ми бъде приятно да се запознаем. Мъж на 33г. от София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Pin It on Pinterest

връщане най-горе