Меню Затваряне

Как да си направиш авторегресия и да видиш свой предишен живот (за начинаещи)

Авторегресия - минал живот (Изображение: darksouls1)

Както става ясно от заглавието, тази статия е за хора, които нямат опит в провеждането на регресия, но искат да видят свой предишен живот. Искам още в началото да уточня, че аз нямам претенции да съм професионален регресионист. Всичко, което споделям в тази статия е на база знания, получени от различни източници (основно от wikiHow) и изпробвани на практика от мен самия. В една друга публикация съм споделил личния си опит и моята първа авторегресия.

1. Безопасна ли е авторегресията?

Краткият отговор е „да“. Това, че можеш да видиш минал живот и да останеш затворен в него са отковени глупости. Най-малкото по време на регресия можеш да отвориш очи по всяко време, макар че хората правят това изключително рядко. Но трябва да обърна внимание нещо, което трябва да имаш предвид. Някои хора споделят, че се виждат в свои предишни животи като крале, графини, кинозвезди и други известни личности. Моето проучване обаче показа, че повече хора споделят как са се видели в предишен живот като войници, роби, пленници, изгнаници и т.н.

Казвам ти всичко това, за да имаш едно на ум, че е има вероятност да видиш себе си в битка, сцена от средновековни мъчения и кой знае какви още тягостни неща. А не е изключено и ти да си извършвал жестокости. Това не може да ти навреди психически в настоящето, но все пак е нещо, с което после ще живееш като знание за себе си.

Просто имай предвид, че регресията не е задължително да бъде само цветя и фанфари, възможно е да имаш неприятно преживяване. Помисли дали си готов да приемеш ВСИЧКО, което ти се покаже, защото истината е, че ти не можеш да си поръчаш какво да видиш.

Не си и помисляй да се подлагаш на авторегресия ако си в емоционална криза, под въздействие на алкохол, медикаменти или наркотични вещества! Във всички случаи аз не поемам отговорност за това, което правиш със себе си. Както казах аз не съм професионален регресионист и написаното в статията не е препоръка, а само споделен личен опит, който не бива да се тълкува като съвет!

2. Лесно ли се постига авторегресия?

Краткият отговор е „не“. Това, което се иска от теб е сериозно отношение, емоционално равновесие и спокойствие. И най-вече се иска търпение! Все още не съм попаднал на някой, който да е постигнал авторегресия от първи опит, дори втория, а често и третия са неуспешни. И все пак без неуспешните опити обикновено няма как да стигнеш до успешен, така че това не трябва да те обезкуражава.

3. Подготви средата.

На първо място се погрижи да не те безпокои никой – остани сам вкъщи, изключи телефона, телевизора, радиото и всякакви месинджъри и средства за комуникация. Температурата трябва да е комфортна – нито горещо, нито студено.

Затъмни максимално стаята, а ако има вероятност да те безпокоят външни шумове, включи някакво устройство, което да издава бял шум и да маскира всички нежелани звуци. Можеш да използваш вентилатор или радио, което не е настроено на никаква станция и издава тих съскащ звук. Ако желаеш, можеш да използваш аудиозапис за въвеждане в регресия. Аз лично не съм използвал, но много хора споделят, че това ги улеснява, затова добавих в статията аудизапис на български. Ако използваш него или друг клип от YouTube, най-добре го изтегли като mp3, за да избегнеш вероятността по средата на записа да те изненадат с реклама.

Бъди сигурен, че имаш достатъчно време. Ако си поставяш срок или бързаш за среща навън след час, няма да ти се получат нещата.

4. Подготви себе си.

Настани се върху удобно кресло или легло и просто отпусни тялото си за няколко минути. След това пусни записа, който си подготвил (ако имаш такъв) и следвай инструкциите в него. Ако нямаш или не искаш да използваш запис, просто затвори очи и продължи с това да освободиш главата си от всякакви странични мисли.

Съзнанието е така устроено, че непрекъснато да мисли нещо и за неопитен в медитацията човек може да се окаже изключително трудно да се освободи от мислите си дори и за минута. Тайната е да не се бориш с тях, а просто да ги отбелязваш и да ги оставиш да отминат без да ги следваш, без да ги анализираш или да се дразниш от това, че са се появили. Просто си кажи „появи се мисъл“ и нищо повече.

Когато почувстваш тялото и ума си достатъчно отпуснати, е време да преминеш към същинската част. Представи си как се потапяш в една мека, защитаваща те светлина, която обгръща цялото ти тяло. Тази светлина олицетворява любов и топлина и те предпазва от всичко негативно. Повтаряй си на ум „аз вдишвам от любящата и защитаваща ме енергия около мен и тя ме пази непрекъснато“. Успоредно с това започни да дишаш по-бавно и по-дълбоко, като задържаш за кратко дъха си преди да издишаш. Повтори си фразата 5-6 пъти, но съсредоточи вниманието си върху нейния смисъл и дълбокото дишане, не върху броенето.

Представи си как потъваш. Ако в стаята не е напълно тъмно и със затворени клепачи виждаш нещо различно от плътно черно, докато „потъваш“ се опитай да си представиш как „губиш сигнал“ от очите, как пред погледа ти става все по-плътно черно и ти потъваш все по-дълбоко в спокойствие, безвремие, безкрайност…

5. Тръгни по пътя.

Представи си себе си в дълъг коридор с голяма врата в края му. Виж го с възможно най-големи подробности. Коридорът може да бъде от злато с орнаменти или в готически стил, а може би горска пътека заобиколена от дървета и гъстите им корони – изборът е твой. Представи си коридорът, представи си как вървиш по него, знаейки, че когато стигнеш голямата врата и я отвориш ще попаднеш в друг свят. Ще се озовеш в минал свой живот. Използвай тази представа всеки път, когато искаш да видиш своя предишна реинкарнация.

Представи си в детайли как вървиш по пътеката с ясна цел. Виж всяка своя стъпка, виж как краката ти докосват земята и те приближават към голямата врата. Представи си всичко около теб – звуците, миризмите, светлината. Почувствай спокойствието и увереността, с която вървиш напред.

6. Мини през вратата.

Когато вече стигнеш до голямата врата, когато се чувстваш готов и нито миг по-рано, протегни ръка към дръжката на вратата. Почувствай грапавината на дръжката, представи си усещането от това да я докоснеш. Представи си звуците от механизма, който отваря вратата при натискане на дръжката, поеми дълбоко въздух и плавно бутни вратата…

7. Приеми това, което виждаш.

Първото нещо, което се появи в съзнанието ти, каквото и да е то – задръж вниманието си върху него. Може да видиш първоначално някакво място – стая, поле, улица. А може да видиш и само някакъв цвят. Каквото и да е, фокусирай се върху него. Скоро цветът може да се превърне в предмет с този цвят, а самият предмет да е част от средата, в която се намираш и която постепенно ти се разкрива.

Не очаквай да видиш всичко, което узнаеш в регресия. Някои неща може просто да ги научиш и без да ги видиш. Например в коя държава си, коя година е, какъв човек си и т.н. Довери се на всичко, което ти се дава като информация, независимо дали е образно или е само усещане.

8. Върни се в настоящето.

Повечето регресии приключват на даден етап от самосебе си. Образите се изгубват и се връщаш към настоящето. Обикновено това става, когато вече си видял това, което към момента ти се дава да узнаеш. Може да има и случаи, в които да искаш по-рано да излезеш от регресия, особено ако станеш свидетел на тежки сцени.

Тогава най-добре е да си представиш как минаваш обратно през голямата врата и я затваряш след себе си. Мини отново по коридора с мисълта за благодарност от това, което ти се е показало (независимо какво е то). Така ще можеш по-лесно след време да си направиш отново авторегресия ако пожелаеш.

9. Ако регресията е неуспешна.

Ако след преминаването през вратата не виждаш нищо, опитай се да почувстваш някое от нещата, което винаги ти е харесвало като занимание или място и се запитай защо ти харесва. Много вероятно е да се окаже, че това нещо е свързано с предишен живот. Така или иначе не се напрягай много. Авторегресията не може да се получи под натиск или насила.

Както вече ти казах, не се отказвай ако не успееш от първия път. Вярно е, че не всеки е способен да постигне успешна авторегресия. Ако обаче усещаш, че това те влече и имаш неудържимо вътрешно желание да видиш свой минал живот, въпрос на време (и опити) е да успееш да го постигнеш.

10. Не става и не става!?

Как тогава да разбереш какъв си бил в предишен живот? Ако всичките ти опити за авторегресия се оказват неуспешни, това може да се дължи и на някакви блокажи в подсъзнанието, които си придобил в сегашния си живот. Например, ако вярваш силно в религия, която отрича прераждането, това години наред е изграждало в съзнанието ти стена, която те отделя от спомените от предишни животи. Причината може и да е друга, но независимо каква е, все пак имаш още две опции за поглед към предишните ти животи.

Първата опция е да се обърнеш към опитен регресионист, което отново не е 100% гаранция за успешна регресия, но увеличава шанса.

Втората ти опция е да „събереш“ всички следи от миналите си животи и да си направиш нещо като собствен фоторобот. Вземи тетрадка и химикал и започни да си записваш твоите особености, като обърни специално внимание на тези, които датират от най-ранна детска възраст. Важни са неща като:

 • страхове и фобии, които имаш;
 • държави, градове, в които се чувстваш като у дома;
 • езици, които ти се отдават или ти харесват;
 • нещата, които мразиш или не можеш да търпиш;
 • дейности, професии, науки, които те привличат независимо дори да нямаш опит в тях;
 • твоите първични чувства и реакции на събития, хора, места в исторически документални филми.

Мисля, че няма да ти е трудно да „свържеш точките“ и да добиеш представа какъв си бил. Заедно с това може би ще си обясниш и защо сънуваш някои неща, които нямат никаква връзка със сегашния ти живот.

11. Как да различиш регресията от фантазия.

Най-важният критерий според мен е начина, по който се чувстваш по време на регресия. Лично за мен това беше чувство, което беше различно от сън, различно от фантазиране. Макар да ми е трудно да го опиша с конкретни думи, смело мога да заявя, че усещането беше различно от всичко, което съм преживявал. Не очаквай да изгубиш напълно съзнание или нещо подобно. Ти ще осъзнаваш всичко, което виждаш, в противен случай не би могъл да си спомниш какво си видял, когато се върнеш в настоящия живот.

Друг начин да си сигурен, че не си фантазирал е да провериш в интернет събития, факти, дати или други неща, които си научил в регресия. Много хора споделят, че откриват поразителни прилики с документирани исторически факти, за които не за знаели нищичко преди регресия, но са ги видели при провеждането й. Когато има такива случаи с малки разминавания става спорно дали разликите идват всъщност от неточности в историческите данни.

Третият начин е чрез съдействието на професионален регресионист да опиташ да се върнеш в същия живот, който си видял и той да те води, за да успееш да видиш същите, дори повече детайли.

Разбира се, можеш да продължиш и сам с авторегресии, като преди всяко отваряне на вратата си припомняй това, което си видял последния път. Идеята е евентуално да продължиш пътешествието си от там, където си прекъснал миналия път. Важно е да не бързаш да слагаш етикет „фантазия“ на това, което си видял, преди да си го проверил. Ако приемеш, че това, което виждаш е само плод на твоето въображение, това ще доведе до блокиране на информацията от съзнанието ти. С други думи няма да видиш нищо повече.

Финални думи.

Ако си успял да видиш предишен свой живот, вероятно вече не се съмняваш в прераждането. Може би се питаш защо тогава не си спомняме предишните си животи без регресия? На първо място ние не помним голяма част от настоящия си живот дори. На второ, да помниш всички свои предишни животи би бил огромен товар за съзнанието, който би попречил на основната цел на настоящия ти живот. А именно, да живееш СЕГА, да учиш уроците в този свят и да продължиш да се развиваш духовно от там, където душата ти е стигнала в предишните животи.

Ето защо ти трябва да използваш регресията като средство за разбиране и преодоляване на настоящи предизвикателства с крайната цел да станеш по-добър човек и да живееш по-добър живот. Само така може да ти бъде дадено да надникнеш в своите предишни животи, които имаш нужда да си „спомниш“. Ще се радвам, ако в коментарите споделиш твоето мнение за статията и твоя личен опит и впечатления от провеждането на (авто)регресия.

Оценка на статията: Оцени с 1 звездичка |Оцени с 2 звездички |Оцени с 3 звездички |Оцени с 4 звездички |Оцени с 5 звездички | (95 оценки, средно: 4,46 от 5)
Гласувай и ти с кликване върху броя звездички, които искаш да поставиш!

Loading...


Благодарности за снимката на:
 📷 darksouls1


Не забравяй да споделиш тази статия с твоите приятели в социалните мрежи!

Подобни статии:

Как да тълкуваш и разбираш сънищата си Всеки човек сънува и от незапомнени времена още хората се вълнуват от своите сънища и тяхното значение. По своята същност сънищата са послания на подс...
Разказ за моята близка среща с астрология, нумерология и психология... „Няма да позволя на никой да се разхожда из съзнанието ми с мръсни крака.“ /Махатма Ганди/ Както знаем астрологията и нумерологията, за разлика от н...
Как да намериш желания партньор в любовта "За всеки човек е определено кой да го обича. И всеки човек трябва да намери онзи, който го обича." /Петър Дънов/ В тази статия ще споделя с теб няк...
Как да препрограмираш своето подсъзнание чрез медитация... Предполагам няма да разкрия нищо ново за теб като ти кажа, че твоите емоции, реакции и настроения до голяма степен се управляват от твоето подсъзнание...
Разказ за моята първа авторегресия Вероятно си чувал за регресия и знаеш, че това е възстановяване на случки от предишен живот чрез преминаване в много специфично състояние. Обикновено ...
Как да разбираш какво означават символите в твоите сънища... В предишна статия вече разгледахме общите принципи, с чиято помощ можеш да тълкуваш своите сънища. Но за да ти помогна за по-лесното разбиране на посл...
Всички живеем в симулация – теория и доказателства... "Вероятността да живеем в реален свят е едно на милиард." /Елън Мъск/ Всички знаем, че Елън Мъск освен много успешен е и много сериозен човек и нико...
За да видиш, трябва да повярваш Много от нас (в това число и аз) сме привърженици на принципа "око да види, ръка да пипне". Но има и друга страна на медала - за да видиш, трябва да п...

5 Comments

 1. Емил

  Правих си авторегресия,получи ми се от третия път.Видях се в Южна Америка, като испанец сред тях индианско племе през 1565 година.

 2. Mariana Tsviatkova

  Аз съм си правила регресия но при опитен учител от Рейки Академията ,няма нищо страшно ,просто разбрах причината защо си гризях ноктите . След регресията спрях . Само наказвала съм се по този начин , от предишния ми живот .

 3. Dora Lambres

  Аз си правих два пъти и си видях два живота . Много лесно ми се получи ,но аз се занимавам с духовни практики астрология, таро, кабала всекидневно така че, не се учудих че ми се получи от първия път .Беше интересно и в двата случая знаех ,че съм аз въпреки че бях мъж . Обикновенно се вижда части от живота някаква случка .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Pin It on Pinterest

връщане най-горе