Меню Затваряне

Как да имаш успех в запознанствата с жени (за мъже)

Запознанства на живо (Снимка: Rachel Scott)

През последните години запознанствата в мрежата все повече изместват тези на живо. Основната причина за това е много по-ниското ниво на стрес сред мъжете, когато се запознават с жени, криейки се зад монитора. Негативите от това са много и за двата пола, но аз ще обърна внимание само на два от тях.

Първо, по този начин и мъжете и жените се лишават от онази силна емоция и заря от хормони в тялото, която всеки изпитва при запознанство на живо с привлекателен представител на противоположния пол. Става дума за онзи прилив от енергия, след който никой и нищо не е в състояние да изтрие усмивката от лицето ти и безобразно доброто ти настроение.

Второ, запознанствата чрез интернет осакатяват уменията ти за общуване на живо. В крайна сметка колкото и да си добър с клавиатурата, ако си пълно дърво, когато се стигне до среща, вероятността да се върнеш отново в изходна позиция е много голяма.

Дори само тези две причини са достатъчно основателни за мен да подготвя статия, с която да ти дам основни насоки за това как да имаш успех с жените в реалния свят. Насоките и примерите, които ще дам съм тествал лично, при това многократно! Всички те се отнасят за комуникация на живо (в парка, в бара, в автобуса, в закусвалнята, на плажа, във фитнеса и т.н.), но голяма част от тях са валидни и за свалки чрез интернет. И така, да започваме!

1. Как да преодолееш страха от заговаряне.

Трудно е да си цъкал цял ден на компютъра и да си говорил само с колегата си и след това вечерта да си най-комуникативния човек в заведението. Една лека загрявка ще ти помогне да се поочупиш бързо. Заговаряй непознати по пътя при всяка възможност. Питай за заведение за хранене, банкомат или къде се намира еди-кое си (все едно не си от града) и т.н. Питай възрастни хора или други мъже, за да не си подвластен на страха от заговаряне на привлекателни жени. Но може да опиташ по време на загрявката да попиташ някоя очарователна жена колко е часа с ясното намерение да не продължаваш разговора. Това не изключва вероятността на сутринта тя да ти приготви закуска, но… ти все пак се приготви само да разбереш колко е часа и нищо друго.

Тази практика ще те убеди в две неща: Първо, след 2-3 разговори с непознати за загрявка се чувстваш доста по-уверен да заговориш жена с намерението да я поканиш на среща. Второ, ще се убедиш, че дори да те отрежат ти пак ще се чувстваш много по-добре, отколкото ако не опиташ!
Не забравяй усмивката!

2. Първата фраза, или как да я заговориш.

Зная, че това ти е най-трудно. Зная, че искаш универсални фрази. Аз обаче ще ти дам нещо по-добро! Ще ти помогна да се откроиш от вечно отрязваните свалячи със заучените фразички.

Първо, обърни внимание на обстановката. Какво прави момичето, какво се случва около вас, какво е актуално в момента! Например, тя чака автобуса на спирката и виждаш как се дърпа настрани, защото някой до нея пали цигара и дима я дразни. Отдръпни се и ти и й кажи „ще ни изтровят с тези цигари!“ Или попитай кой беше автобуса, който мина преди малко. Нещо, което има връзка с настоящата ситуация около вас е най-подходящо.

Избий си от главата мита, че има вълшебни фрази, които като чуят жените веднага припадат от кеф! В действителност не е важно какво ще кажеш, за да я заговориш. Достатъчно е репликата ти да се вписва в ситуацията и да не е някое изтъркано клише, което да те направи да изглеждаш като досаден сваляч.

Не мисли прекалено дълго какво да кажеш, защото колкото повече мислиш, толкова по-трудно предприемаш действие. Не мисли какво ще кажеш второ, трето и т.н. Няма как да планираш цял разговор, така че не се и опитвай. Помисли какво е уместно да кажеш в ситуацията, брой 3, 2, 1 и действай! Бъди сигурен, че е изключено да ти се случи нещо лошо! Имаш три варианта за последствие от среща с непозната жена:

  • Тя може да те отреже и да си тръгнеш с по-богат опит и мисълта, че си победил страха си;
  • Тя може да ти даде телефония си номер, а впоследствие да ти даде и…;
  • Ти може да стоиш и да гледаш как за пореден път изпускаш възможност за прекрасни преживявания, а може би и жената на живота си.

Не забравяй усмивката! Лично аз имам няколко случаи, в които усмихвайки се при среща на погледите, докато се чудя как да я заговоря, жената ми е отвръщала с усмивка. Ако ти се случи такова нещо, приеми го като директна покана за разговор!

3. Не я подлагай на разпит.

И така, заговорил си мацката, сега какво? Най-добрият начин да продължиш разговора е като коментираш нещо, което очевидно я интересува или нещо, което забелязваш в нея. При всички случаи избягвай да задаваш въпроси, защото така ставаш досаден и подозрителен. Все пак ти за нея си някакъв непознат и преди да я питаш лични неща като къде живее, къде отива или какъв цвят е бельото й, трябва да спечелиш доверието й.

Затова вместо да задаваш въпроси, подхвърляй предположения. Вместо да я питаш от къде е, кажи й „говориш като варненка, бас държа, че си от Варна!“. Много вероятно е тя сама да ти каже от къде е, при което е редно и ти да споделиш същата информация за себе си. По този начин и тя ще научи нещо за теб, а това е много важно. В крайна сметка ако искаш да ти даде телефонния си номер, ти не трябва да оставаш напълно непознат. Колкото повече знае за теб, толкова по-вероятно е да ти се довери. Защото, повярвай ми, има голяма разлика между това да спечелиш интереса на една жена и това да спечелиш доверието й. А ти искаш и двете, затова действай едновременно на двата фронта.

4. Внимателно с комплиментите.

Не я превъзнасяй, защото това няма да ти донесе нищо добро. Един-два комплимента са достатъчни. Всеки следващ комплимент обезсилва предишните все повече, защото те кара да изглеждаш като един от онези досадници, които раздават комплиментите като флаери.

Ако тя е красива, вероятно мъжете й го казват по 100 пъти на ден и това отдавна не я впечатлява. Ако пък не е особено красива и изтърсиш това ще я накараш да се чувства неудобно. А с теб тя трябва да се чувства добре! Така че се откажи от такива изказвания.

Ако искаш да й направиш комплимент нека да е за нещо, за което тя е положила усилие. Огледай я, тя може би се е приготвяла половин-един час, оформяйки своята прическа, грим или маникюр. Ако ти изглежда така – кажи й го. Можеш да съчетаеш комплимента с предположение, например:

„Имаш много хубав маникюр, май не миеш често чинии?!“

или

„Плитката ти е просто уникална, бих се обзаложил, че си фризьорка!“

Каквото и да кажеш, не прави фалшиви комплименти. Нека комплиментът ти е искрен и да отговаря на действителността! Огледай мацката. Ако съвсем не виждаш в нея нещо, за което си заслужава да я похвалиш, просто не го прави. Отиди при друга!

5. Търси общи неща.

Не пропускай да отбележиш пред нея всяко нещо, което тя ти сподели и то се отнася и за теб. Например кулинарни, музикални, спортни и всякакви други предпочитания. Или къде е учила, живяла, работила и т.н. Въобще всичко, което се отнася поне малко и за теб – сподели го. Така ще скъсиш по-бързо дистанцията между вас и ще спечелиш по-лесно доверието й.

6. Бъди забавен.

Хуморът е част от чара на всеки мъж-мечта. Но забележи – умереният хумор. Не се превръщай в цирков артист, все пак искаш тя да те възприеме като забавен, но стабилен мъж, не като лигльо.

7. Бъди сексуален.

За да не попаднеш в приятелската зона ти трябва ясно да покажеш, че си сексуален. Тук е много важно да правиш разлика между сексуален и вулгарен. Имай предвид, че жените си мислят не по-малко мръсотии от мъжете. Те обаче не говорят открито за това и не обичат друг да им говори открито, освен ако не са вече близки интимни партньори и не са се усамотили.

Когато тепърва се опознавате ти трябва да покажеш, че имаш топки, защото ако само си говорите за маникюри и чинии, ти по нищо не се отличаваш от приятелките й. Обаче това да бъдеш сексуален трябва да бъде ненатрапчиво и леко закачливо.

Например: „Аз може да не съм добър в кухнята, но казват, че в спалнята нямам равен!“ Последните две думи кажи със закачлива интонация и палава усмивка. Направи кратка пауза и добави „До обяд не могат да ме събудят каквото и да става“.

Любима моя тактика е да започвам изречения с „не искам да си представяш как…“ По този начин казвам на мацката всичко, което искам да си представи. Разбира се отново нищо цинично или на висок глас. Целта е само да разпалиш въображението й. Например „Не искам да си представяш как ти показвам моите езикови умения без да говоря“. Или „не искам да си представяш кое е най-дивото нещо, което можем да направим с теб върху кухненска маса.“

И отново – не прекалявай. Една, максимум две такива закачки са достатъчни тя да е наясно, че няма да бъдеш като най-добрия й приятел от гимназията, който още се чуди тя защо те не иска да му е гадже. Защото веднъж влезеш ли във френд-зоната, там си завинаги!

8. Докосни я.

Направи това още на първата среща, когато се запознавате. Важното е да започнеш докосванията от приятелските зони – китки, рамене, гръб… Не от дупето! Първите докосвания трябва да бъдат кратки, небрежни, ако искаш дори по невнимание. И не трябва да акцентираш с поглед, думи или каквото и да е върху докосването. Дръж се така, сякаш то е естествена част от общуването, защото в действителност е.

Можеш небрежно да сложиш ръка на рамото й, докато си говорите за общите неща, например „И аз имам страх от високо“. Или да сложиш ръката си под пръстите й за момент, когато отбелязваш, че има хубав маникюр. Дори здрависването при запознаване се брои за докосване и е добре да направиш поне това, за да покажеш, че си уверен в умението си да общуваш с жени.

Непременно забележи как реагира тя на докосването и не прави повече опити на този етап, ако виждаш, че не й е приятно. При всички случаи поведението ти трябва да бъде съобразено с нейната реакция. Ако видиш, че й харесва и отвръща на докосванията ти – супер, значи желае да те допусне по-близо до себе си. Ако ти се струва, че не й е комфортно – остави докосването за следващ етап.

Имай предвид, че макар и рядко, се срещат жени, на които постоянно им е крив целия свят. Реакцията на една жена спрямо нормално небрежно докосване по приятелските зони може да ти покаже дали тя е такава. Съответно да имаш едно на ум, че ако започнеш връзка с тази жена, по всяка вероятност тепърва ще имаш главоболия.

9. Остави някаква загадка.

Ако тя разбере всичко за теб, за какво й е да те вижда отново? Когато вече си изградил достатъчно доверие, можеш да си позволиш на някой нейн въпрос да отговориш с „ще разбереш това на следващата ни среща“. Или „Ако ти кажа това ще трябва да те убия! Шегувам се, ще ти кажа другия път, ако слушаш!“

10. Как да вземеш номера й.

Когато мацката те е харесала и си изградил у нея някакво основно ниво на доверие, тя ще ти даде телефонния си номер. Не се хващай на трика ако ти каже, че тя ще ти се обади. Това означава, че няма достатъчно интерес към теб или й се струваш подозрителен, може би досаден или дори опасен. Все едно, тя няма да ти се обади, гарантирам! Или вземи номера й, или забрави за нея.

Ако виждаш, че се колебае, можеш да я насърчиш с нещо от типа на „Хайде, нямаш какво да губиш. Ако решиш винаги можеш да натиснеш червеното копче и аз ще спра да те търся“.

Но в случай, че тя категорично не желае да ти дава телефонния си номер, а вместо него ти предлага да я намериш във фейсбук, считай това за жълт картон. Интересен си, но не нещо в играта ти куца. Тя ти дава шанс, но очаква, че може да й досаждаш.

Най-добрият начин да поискаш номера й е да й дадеш телефона си, за да набере нейния от него. Кажи й „така ще знаеш моя номер и няма да се чудиш кой се обажда и дали да вдигнеш“.

11. Когато вече имаш телефонния й номер.

След като вземеш телефонния номер, не бързай да й звъниш още същия ден и не пращай текстови съобщения. Обади й се примерно на другия ден, попитай я как е, и я покани на среща. Измисли предварително ден и час, както и на какво ще я каниш. Трябва да имаш конкретно предложение, например „Хайде утре след работа да отидем на боулинг“. Избягвай дългите телефонни разговори, не сте приятелки все пак! След като се уговорите за срещата й пожелай приятен ден и затвори.

Ако тя ти каже, че е заета, предложи друго време за срещата според твоите ангажименти. Добре е да предложиш момент, в който знаеш, че е свободна, за да разбереш дали ти отказва, защото не иска или наистина не може.

Финални думи.

Последно, но не и по важност – не сваляй мацки, докато са на работа, а ти си клиент. Например сервитьорки, промоутърки, касиерки и т.н. Всяка от тях е длъжна да бъде любезна с теб и като флиртуваш с нея, докато е на работа ти първо я поставяш в неудобно положение и второ – превръщаш се в поредния загубеняк, от който тя се чуди как да се отърве без да е груба. Ако толкова ти е харесала девойката, бъди кратък и любезен (без свалки) в разговора си с нея и разбери кога приключва работа, за да говориш с нея тогава. Оптималния вариант е да разбереш това от някой друг и „случайно“ да се засечеш с нея след работа.

Не забравяй, че в крайна сметка най-важното е всичко това да бъде забавно. Както за мацката, така и за теб. Отпусни се, наслаждавай се на общуването с нея и не бъди роб на правилата. Те са, за да ти помагат, не да те ограничават.

Въпреки, че с тази статия само драскам по повърхността на темата за запознанствата с жени на живо, ако приложиш на практика всичко написано в нея ще се изненадаш колко по-добре ще ти се получават нещата. Последният ми съвет към теб сега е непременно обърни внимание и на името й. Забравиш ли го – става много неловко. По темата за имената имам отделна статия, която ти препоръчвам да прочетеш.

А сега искам да ти кажа само едно – действай!

Оценка на статията: Оцени с 1 звездичка |Оцени с 2 звездички |Оцени с 3 звездички |Оцени с 4 звездички |Оцени с 5 звездички | (86 оценки, средно: 4,40 от 5)
Гласувай и ти с кликване върху броя звездички, които искаш да поставиш!

Loading...


Благодарности за снимката на:
 📷 Rachel Scott


Не забравяй да споделиш тази статия с твоите приятели в социалните мрежи!

Подобни статии:

Как да намериш желания партньор в любовта "За всеки човек е определено кой да го обича. И всеки човек трябва да намери онзи, който го обича." /Петър Дънов/ В тази статия ще споделя с теб няк...
За любовта, изневярата и раздялата Въпросът за това да обичаш и да се отречеш или да обичаш и да те отблъснат след години съвместно съжителство занимава мислите ми от много време. Не са...
Как да те харесват жените и да тичат след теб (за мъже)... За да ти отговоря на този въпрос по принцип не е нужно да пиша цяла статия. Мога да ти кажа и с две думи - стани милионер. Обаче въпросът не е само в ...
Как да намериш любовта онлайн (без сайтове за запознанства)... Ако си чел други мои статии на тема запознанства, сигурно знаеш, че аз изобщо не съм почитател на онлайн запознанствата. Все пак не мога да отрека, че...
Да обичаш означава да щадиш сърцето на другия... В автобуса. На седалката до мен едно симпатично тинейджърче слуша музика в слушалките си... Казах симпатично и наистина го мисля, защото, когато бях у...
Притча за близостта, караниците и любовта "Живеят само влюбените, останалите просто съществуват." /Уилям Шекспир/ Притчата. Веднъж един мъдър учител събрал учениците си и ги попитал: - З...
Как да запомняш имената на хората Случвало ли ти се е да се запознаеш с някой, но да не запомниш името му и след това да ти е неудобно да питаш? На всеки се случва! На мен преди ми се ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Pin It on Pinterest

връщане най-горе