Меню Затваряне

Как да разбираш какво означават символите в твоите сънища

Сън, летене (Изображение: pixabay)

В предишна статия вече разгледахме общите принципи, с чиято помощ можеш да тълкуваш своите сънища. Но за да ти помогна за по-лесното разбиране на посланията, които ти дава твоето подсъзнание на сън, в тази статия ще обърна внимание на най-често срещаните в сънищата символи и тяхното значение според небезизвестния Ралф Смарт.

Буквално значение на образите.

Буквален е смисъла на всички онези елементи от твоя сън, които се появяват в него, защото през деня (или преди да заспиш) са били обект на твоето внимание. Тук трябва да отбележа, че не е задължително да си осъзнал всяко нещо, на което обърнеш внимание през деня, за да се запечата неговия образ в подсъзнанието ти.

Ако, например, предишния ден си ходил да оглеждаш къщи, които се продават и след това сънуваш имот, сделка или продавач – не са ти нужни сложни тълкувания. Ти си сънувал това, с което е било ангажирано вниманието ти и сънят се явява нещо като ехо на твоите мисли от деня.

В горния пример ти може да сънуваш и кладенец, защото някоя от къщите е имала в двора си интересен кладенец, който те е впечатлил като си минавал покрай него. Това обаче може да е станало без да го осъзнаеш ясно ако кладенецът не е бил сред основните неща, които гледаш при оценка на имота.

1. Сънуваш, че те гонят.

Може би си сънувал, че някой или нещо те преследва, а ти бягаш. Възможно е да не бягаш от нищо конкретно, просто да бягаш от сянката си, от себе си. Това да се опитваш да избягаш на сън най-често означава, че си нервен или напрегнат заради нещо в живота ти и искаш да се освободиш от него. Помисли какво може да е това нещо.

2. Сънуваш, че летиш.

Това е изключително популярен сън. Всъщност всеки човек понякога сънува, че лети. Летенето символизира свобода, достигане на твоя пълен потенциал във вселена, в която всичко е възможно. Най-често да сънуваш, че летиш означава, че в момента ти си в пълна хармония със себе си и се приемаш изцяло. Летенето означава, че достигаш нови висоти, стигаш до непознато за теб място или следващ етап от твоето развитие. Този символ често означава и преодоляване на страхове или препятствия в живота.

3. Сънуваш, че си гол.

Ако си сънувал, че си гол, вероятно си сънувал и, че всички около теб имат дрехи. Това обикновено означава, че се срамуваш да покажеш истинската си същност пред околните. Може би не харесваш себе си, какъвто си сега. Това да сънуваш, че си гол може да означава и, че имаш някакви много силни страхове, които те карат да се чувстваш уязвим. Опитай да намериш сили за преодоляване на тези страхове.

4. Сънуваш празна чиния.

Подобно на съня в който си гол, ако сънуваш, че чинията ти е празна обикновено сънуваш и други хора около теб, но с пълни чинии. Символиката тук може да се тълкува като недооценяване на храната от твоя страна. Може би изхвърляш често храна или приемаш храната за даденост, а имаш нужда да я цениш и да й се наслаждаваш повече.

5. Сънуваш, че падаш.

Да падаш в съня си обикновено означава, че в твоя живот сега стъпваш върху нестабилна почва. Имаш страхове, но имаш и големи възможности пред себе си и не знаеш дали ще се справиш или не. Ти се съмняваш в себе си и си по-уплашен от всякога. Решението за теб е да се избавиш от тревогите си, от стреса в твоя живот чрез медитация и целенасочена работа върху причините за твоето безпокойство.

6. Сънуваш смърт.

В сънищата това, че умираш почти винаги означава промяна, а не действителна смърт. Твоето подсъзнание знае, че смъртта не е край, че тя е само преход към следващ живот и затова я използва, когато иска да ти подскаже нужда от промяна.

Ако обаче сънуваш, че твой близък умира, това означава, че ти не го цениш достатъчно. Не приемай този човек за даденост! Прегърни го или ако не е до теб му се обади по телефона и му кажи, че го обичаш.

7. Сънуваш бившо гадже.

Ако сънуваш бившото си гадже, дори и да имаш друго в момента, това не означава непременно изневяра. Обикновено сънуването на предишен партньор е символ на някаква недовършена работа, непреодоляна раздяла или ненаучен урок.

Ако раздялата ви е била съпроводена със скандал, най-вероятно имаш нужда да се помириш с бившото гадже. Само така ще можеш да преодолееш негативните емоции от раздялата, да запазиш хубавите спомени и да продължиш напред, сваляйки товара от плещите си.

8. Сънуваш изневяра.

Много хора сънуват розови сънища с друг човек, познат или непознат, който не е техния партньор. Ако имаш такъв сън, трябва да се запиташ дали си щастлив в твоята настояща връзка. По време на сън ти не можеш да се преструваш, не можеш да се скриеш от твоите фантазии и незадоволени желания, затова те изплуват. Запитай се дали си привлечен от друг човек, но се страхуваш да го признаеш пред себе си. Замисли се дали си искрен със себе си, както и с човека, с който имаш връзка в момента.

9. Сънуваш бременност.

Не са редки случаите, когато не само жени, но дори и мъже сънуват, че са бременни. Бременността в съня често означава, че даваш началото на нещо ново в живота си – нова работа, нова връзка, ново жилище или кола, дори следващо ниво на духовно развитие. Бременност в съня обикновено означава, че нещо, което си планувал дълго време, може би месеци наред най-после предстои да се случи.

10. Сънуваш печалба от лотария.

Да сънуваш печалба от лотария или бързо забогатяване най-често означава, че вече не живееш в умствена нагласа на бедност и лишения и приветстваш изобилие в живота си. Когато разбереш, че със своите мисли ти създаваш своя свят, ти започваш да мислиш по-мъдро и да предизвикваш богатствата (материални и нематериални) да идват към теб.

11. Сънуваш, че си се изгубил.

Когато сънуваш, че си се изгубил това най-често означава, че не можеш да намериш пътя към дома. Не става въпрос за жилището, в което живееш, а „дома“, където е твоето сърце, където душата ти се чувства вкъщи. Тя може да е вкъщи на плажа, в гората или сред твоите близки.

Домът на твоята душа не е физическо място, а начин на усещане. Да сънуваш, че си се изгубил си означава, че ти все още търсиш някакви отговори извън себе си. Всъщност ти си забравил, че всички отговори, от които имаш нужда в действителност са вътре в теб. Ето защо това, което трябва да направиш е да се вгледаш в себе си, да се вслушаш в своя вътрешен глас и да приемеш това, което той ти казва. Това, за което душата копнее.

12. Сънуваш изпит.

Когато сънуваш, че си на изпит, това в повечето случаи означава, че подлагаш себе си на самооценка. Темата на изпита има отношение към частта от твоята личност, която подлагаш на инспекция.

Финални думи.

Не приемай за абсолютни значенията на символите в тази статия. Едно от най-важните правила в тълкуването на сънища е, че ТИ си този, който най-добре може да разбере какво означава даден сън и символите в него. Описаните тълкувания са много вероятни, но не са задължителни. Важно е да разгледаш символа в контекста на целия сън, за да разбереш по-лесно неговото значение.

Избягвай да осъждаш сънищата си и да ги делиш на добри и лоши. Сънищата обикновено са метафори, те са послания и дори и да не са приятни, ти ги получаваш, за да се възползваш от тях. Наблюдавай внимателно какво ти се показва, разсъждавай върху това и се старай да извлечеш максимума от съветите на твоето подсъзнание.

Оценка на статията: Оцени с 1 звездичка |Оцени с 2 звездички |Оцени с 3 звездички |Оцени с 4 звездички |Оцени с 5 звездички | (39 оценки, средно: 4,23 от 5)
Гласувай и ти с кликване върху броя звездички, които искаш да поставиш!

Loading...


Благодарности за изображението на:
 📷 pixabay


Не забравяй да споделиш тази статия с твоите приятели в социалните мрежи:

Подобни статии:

Как да препрограмираш своето подсъзнание чрез медитация... Предполагам няма да разкрия нищо ново за теб като ти кажа, че твоите емоции, реакции и настроения до голяма степен се управляват от твоето подсъзнание...
Не се заблуждавай, че имаш собствено мнение Свободата на словото е хубаво нещо. Свободата да изразиш собственото си мнение по всевъзможни въпроси е лично право, на което всеки много държи. И все...
Притча за близостта, караниците и любовта "Живеят само влюбените, останалите просто съществуват." /Уилям Шекспир/ Притчата. Веднъж един мъдър учител събрал учениците си и ги попитал: - З...
Всички живеем в симулация – теория и доказателства... "Вероятността да живеем в реален свят е едно на милиард." /Елън Мъск/ Всички знаем, че Елън Мъск освен много успешен е и много сериозен човек и нико...
Моята философия (Ясен) Всеки има някакво разбиране за света, в който живее. Моето разбиране е нещо, което както при повечето хора с времето еволюира - наблюденията ми, новит...
Защо не трябва да се молим коронавирусът да изчезне (и какво да направим вместо ... Разбира се, и аз като всички хора ще се радвам да се избавим от COVID-19, но... отправянето на молитви към Бог да спре пандемията според мен не е прав...
Как да бъдеш неуязвим за критика и хейтъри Знаеш ли какъв е начинът да не бъдеш критикуван никога? Отговор на този въпрос мога да ти дам веднага, само в едно кратко изречение - никога не прави ...
Как да намериш желания партньор в любовта "За всеки човек е определено кой да го обича. И всеки човек трябва да намери онзи, който го обича." /Петър Дънов/ В тази статия ще споделя с теб няк...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Pin It on Pinterest

връщане най-горе