Меню Затваряне

Защо не трябва да се молим коронавирусът да изчезне (и какво да направим вместо това)

Защо не трябва да се молим коронавирусът да изчезне

Разбира се, и аз като всички хора ще се радвам да се избавим от COVID-19, но… отправянето на молитви към Бог да спре пандемията според мен не е правилно.
Тук искам да направя една уговорка – аз съм вярващ, но не съм привърженик на религиите. Понятието „Бог“ през вековете е толкова експлоатирано с нечисти намерения и натоварено с отрицателен заряд от религиите понятие, че предпочитам да не го използвам. Вместо това ще го наричам „Творецът“.
И още една уговорка – зная, че тази статия няма да допадне на много християни и привърженици на други религии. За мен това е ОК, статията е предназначена само за хората с отворени умове и открити сърца. Ако се чувстваш такъв, продължавай да четеш.

Кой е Творецът?

Творецът за мен е онази всемогъща сила, която е създала този прекрасен свят и ВСИЧКО в него. Независимо дали наблюдаваме в микро- или макромащаб – всичко, което изучаваме разбираме, че е съвършено проектирано, перфектно балансирано и в пълна хармония. Ако все още има хора, които имат идея как е устроен атома, как функционира клетката, имунната система, подсъзнанието и който и да е друг елемент от цялата картина и продължават да вярват, че всичко това е възникнало СЛУЧАЙНО, от САМОСЕБЕ СИ, от НИЩОТО… Вие сериозно ли!?

Аз вярвам, че Творецът е навсякъде около нас и вътре в нас. Ето защо не са ни нужни църкви, джамии и каквито и да е други сгради или вещи, за да общуваме с него. И като стана дума за общуване, нека вече споделя с вас защо не трябва да се молим коронавирусът да изчезне.

Молитвата срещу коронавирус.

Във Вселената няма нищо случайно, както и няма нищо, което да съществува извън волята на Твореца. Неговата воля, неговият план е над всичко. Това е моето разбиране. Следователно коронавирусът също е част от волята на Твореца. Отправяйки молитва да ни избави от него ние всъщност казваме, че не сме съгласни с волята му. А това не е никак добре. Зная, че е заложено в човека да „поправя“ наред, дори и природата. Всички виждаме обаче до къде ни е довело това наше качество.

Именно стремежът ни да отхвърляме, да поправяме и да унищожаваме е нещото, което според мен Творецът иска да превъзмогнем. Отправяйки молитва към него да премахне вируса ние всъщност обявяваме, че не сме в синхрон с божията воля.

Какво да направим вместо това?

Следвайки горната логика е лесно да отговорим на този въпрос. Вместо молитва, нека благодарим! Да благодарим за това, че сме живи и сме тук, за това, че ни се дава шанс да се осъзнаем и променим. Благодарността, която идва от сърцето е прекия път към Твореца. Това е начинът да сме в синхрон с него и с целия този прекрасен свят.

Може би ви се струва налудничаво да сте благодарни за сегашната ситуация? Ако е така, значи забравяте, че всичко, срещу което се съпротивляваме става по-силно. А всичко, за което благодарим от сърце носи колосален прилив на любов и положителна енергия. Точно това ни трябва в сегашната ситуация! Да спрем да се борим. С природата, с животните, с климатичните промени, дори и с вируса. Само така всичко ще си дойде на мястото, включително и ние – хората. От нас зависи да сме в хармония със себе си, с планетата и всички други нейни обитатели. Да, животът ни вече никога няма да е същия, защото ще бъде много по-хубав, на качествено друго ниво.

Защо ни е толкова трудно да сме в синхрон с волята на Твореца?

Този въпрос доста време ме занимава и ме накара да проуча мненията на психолозите. Едно от най-големите имена в психологията е световноизвестната британка Мариса Пиър. Според нея много от проблемите на човек произтичат от това, че се стреми да контролира. Да контролира всичко. А човек в действителност няма контрол върху почти нищо. Дори върху самия себе си няма пълен контрол!

Според психолозите стресът и желанието за контрол са неразривно свързани. Колкото повече се опитваме да контролираме (вместо да приемаме), толкова повече стрес си причиняваме, защото за всяко събитие има безброй оказващи му влияние фактори. Повечето от тях изобщо не са подвластни на нашата воля. Това неминуемо води до безброй провалени планове, което е постоянен стрес. Животните нямат такъв проблем. Те живеят в хармония с всичко около тях и не се опитват да го променят. Някои хора също умеят да правят това и ако се чудите кои са те – ще ги познаете лесно. Това са щастливите хора!

Замислете се – хората, които непрекъснато търсят кусури, намират проблеми там, където ги няма и се борят с нещо са тези, които са най-нещастни, най-болни, най-изнервени. Всеки познава такива хора. Обяснението е просто – не умеят да бъдат в синхрон с волята на Твореца, и се опитват да вървят срещу нея. Няма нищо по-опустошително за душата от това. А страда ли душата, неизбежно настъпва влошаване на физическото здраве, както и отслабване на имунитета.

Затова приемайте промяната, която се случва. Пазете здравето си, но вярвайте в плана на Твореца, защото той винаги е по-дълбок и правилен от човешкия. Помогнете на тези, които са готови да приемат помощ да бъдат в синхрон с божията воля.

Това не означава да спрете всички молитви!

Например молитвата „Отче наш“ (въпреки, че не съм християнин) смятам, че е ок и ще обясня защо. Това е молитва, която човек казва на себе си, защото (забележете) ТОЙ самият има нужда да я чуе. Творецът не се нуждае от хвалби и молитви. Той е много над тези неща. Когато видиш една мравка да върви и да носи троха ти интересуваш ли се какво мисли тя за теб, дали те възхвалява и дали ще ти направи храм? 🙂

Молитвата „Отче наш“ е хубава според мен, защото тя спомага за успокояване и уравновесяване на духа на този, който я изрича. Тя е нещо като медитация, облечена в думи. Думи с голяма сила и въздействие, които повишават вибрациите на човек и повдигат духа.

Финални думи.

За финал на тази статия споделям нещо кратичко, но много силно, което покойната ми баба често ми напомняше да си казвам: „Бог напред и аз след него!“

Бъдете здрави! 🙂

Оценка на статията: Оцени с 1 звездичка |Оцени с 2 звездички |Оцени с 3 звездички |Оцени с 4 звездички |Оцени с 5 звездички | (253 оценки, средно: 4,18 от 5)
Гласувай и ти с кликване върху броя звездички, които искаш да поставиш!

Loading...


Благодарности за изображението на:
 📷 darksouls1


Не забравяй да споделиш тази статия с твоите приятели в социалните мрежи!

Подобни статии:

За вредата от училището "По въпроса за образованието мога само да кажа, че го виждам като най-важното нещо, с което ние, като хора, можем да се занимаваме." /Ейбрахам Линкъл...
Как да разбираш какво означават символите в твоите сънища... В предишна статия вече разгледахме общите принципи, с чиято помощ можеш да тълкуваш своите сънища. Но за да ти помогна за по-лесното разбиране на посл...
За Велко Кънев, Елхово и страстта в живота Покойният български актьор Велко Кънев освен, че е любим актьор на поколения българи е и голямата гордост на гр. Елхово, където е роден. Там предстои ...
Моята житейска философия (Valia Bradshaw) И така... за моята житейска философия... „Философията (от гръцки: φιλοσοφια, от φιλεῖν – обичам и σοφία – мъдрост) е изследване на общите и фундамент...
Моята улица Улицата… Моята… Случвало ли ви се е да се замислите някога точно как и кога сте се влюбили в някого…или в нещо? Защото човешкото същество е способно д...
Как да тълкуваш и разбираш сънищата си Всеки човек сънува и от незапомнени времена още хората се вълнуват от своите сънища и тяхното значение. По своята същност сънищата са послания на подс...
Ще ни оставят ли без работа роботите? Заради огромния напредък в развитието на изкуствения интелект през последните години освен радостите от всички ползи, които това ни носи разбираемо ид...
За чувствата и техния срок на годност Съвсем наскоро се срещнах с една психоложка, с която разговаряхме по доста теми. Направихме и няколко игри, които за мен бяха много интересни и въздей...

1 Comment

  1. Николай

    Изумителна статия! Интернет е нещо неописуемо – невероятно е по какъв начин може да го използва човек, за да се развива и да се докосва до мъдростта на толкова много хора! Благодаря Ви, бъдете здрави и търсещи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Pin It on Pinterest

връщане най-горе