Меню Затваряне

Как да намериш желания партньор в любовта

Как да намериш желания партньор в любовта (Снимка: adamkontor)

„За всеки човек е определено кой да го обича. И всеки човек трябва да намери онзи, който го обича.“
/Петър Дънов/

В тази статия ще споделя с теб някои общи, но в същото време много ценни знания, които ще ти помогнат да откриеш мечтания партньор в живота и любовта по-лесно. Статията акцентира не върху количеството връзки, нито върху бързината на създаването на връзка, а върху качеството. Ако ти нямаш нужда от много партньори, а искаш да намериш един, с който да бъдете влюбени и незаменими един за друг, да се радвате на дълготрайно щастие и истинска любов, тази статия е за теб. Тя ще ти помогне по естествен начин да намериш този човек и да го привлечеш в живота си.

1. Бъди правилния човек.

Ако искаш да намериш правилния човек, трябва ти самият да бъдеш правилен човек. Ако искаш да намериш мил човек, бъди мил човек. Ако искаш привлекателен човек, бъди привлекателен човек. Не търси в другите нещо, което не носиш в себе си и не искай от другите нещо, което ти не можеш да дадеш.

Всъщност ти привличаш най-силно тези хора, с които вибрациите ви са на една и съща честота. Това означава, че привличаш най-силно хора, с които имаш сходни нагласи, настроения, възгледи и разбирания за света. Ти не само си по-привлекателен за тези хора, но и евентуална връзка с такъв човек би била по-устойчива и силна във времето.

Дори това да си сам в момента да ти тежи, не се опитвай да се нагодиш към някой, който е неподходящ за теб единствено, за да не бъдеш сам. По-добре да бъдеш известно време сам в усъвършенстване на себе си и в търсене на любовта, отколкото да си с някой, който не е подходящ за теб. Работи върху себе си, стани човека, който искаш да бъдеш. Стани човека, с който да се гордееш. Това е най-добрият начин да привлечеш партньора, за който мечтаеш.

2. Бъди себе си.

Действително работи върху себе си, усъвършенствай се и развивай своите качества, но не се опитвай да станеш някой, който не си. Бъди най-добрата версия на себе си. И се научи да бъдеш окей с това да си необвързан. Знай, че дори сам, ти си пълноценен човек и се чувствай и дръж като такъв, за да те възприемат и другите като такъв.

„Не се примирявайте с връзка, в която не можете да бъдете себе си.“
/Опра/

Човекът, с който си заслужава да бъдеш ще те приеме какъвто си. Заедно с всички твои хубави страни и всички твои недостатъци. Всъщност онези неща, които бившото ти гадже не харесва в теб са неща, в които някой може дори да се влюби! Когато няма преструвки, когато си себе си и някой се влюби в теб, това е истинско щастие. Тогава знаеш, че този човек обича точно ТЕБ, а не някакъв нереален образ.

Лично аз познавам много мъже, които ходят на уроци по танци единствено, за да се запознават с жени. Самите танци не ги интересуват ни най-малко. Това не е правилно, защото повечето жени ходят на тези уроци заради самите танци. Така реално мъжете се запознават с жени, с които нямат никакви общи интереси. А връзки, основани само на физическо привличане угасват много бързо. Най-правилното решение е да търсиш нови запознанства на места, които съответстват на твоите интереси, хобита или мироглед.

Дори когато става дума за онлайн запознанства и фейсбук, горното твърдение е валидно с пълна сила. Ако искаш да научиш повече по въпроса, препоръчвам ти тази статия.

3. Бъди любов.

Ако искаш да намериш любов, трябва да носиш любовта в себе си. Ако искаш другите да те обичат, трябва първо ти да се обикнеш. Приеми себе си напълно, с уважение и безусловна любов. Нека любовта да извира от теб. Да обичаш себе си е в основата на това да обичаш всичко около теб. А когато това стане няма как и другите да не те обичат.

Бъди щастлив със себе си. Ако не си щастлив сам, няма да си щастлив и с друг човек. Затова не търси някой, който да те направи щастлив. Търси, човек, който ТИ да направиш щастлив. Тогава щастието е взаимно.

„Любовта е онова чувство, при което чуждото щастие е определящо за твоето собствено.“
/Роберт Хейлейн/

Когато видиш влюбена двойка, не чувствай съжаление, че си сам и нямаш партньор в момента. Радвай се на влюбените и знай, че мечтаната любов ще се случи и на теб! Радвай се на тяхната любов така, сякаш тя е твоя. Когато приемеш това усещане ти неизбежно започваш да излъчваш положителна енергия, имаш много по-приветлив вид и си по-привлекателен за хората около теб. Не забравяй, че ти не си единствен сам и в същото време някой друг търси теб. А когато любовта извира от теб вероятността да се намерите е доста по-голяма.

4. Приемай другите каквито са.

„Губим време в търсене на перфектния партньор, вместо да се съсредоточим да създадем перфектната любов.“
/Том Робинс/

Вероятно ти вече имаш точна представа какъв е твоя желан партньор. Това е особено валидно за жените. Тук е мястото да те „приземя“ малко. Големите очаквания носят големи разочарования. В действителност никой не е съвършен! Никой не е завършен, ние непрекъснато се развиваме. Бъди готов да приемеш несъвършенствата на другия човек, за да приеме и той твоите.

Нормално е да имаш изисквания, но нека бъдат реалистични. Когато нямаш нереално високи и дребнави очаквания към човека, често оставаш приятно изненадан и откриваш някой дори по-добър. Просто се откажи от чеклиста. В крайна сметка не купуваш електроуред. Ако усещаш със сърцето си, че този човек е за теб, но има някакви дребни неща, които ти е трудно да приемеш, послушай сърцето си. С времето ще се адаптирате един към друг и някои недостатъци ще се изчистят, а с други ще свикнеш и няма да ги забелязваш.

Важното е да се влюбиш в човека, в неговата душа. Не в тялото му, не в притежанията му. Виж неговата душа, опознай я и се влюби в нея! Ще има моменти, когато може да сте болни и телата ви няма да са в перфектно състояние. Или ще имате неочаквани затруднения с парите или други проблеми. Ако душите ви са влюбени, ще останете заедно във всичко, защото душата… тя е вечна.

5. Използвай закона за привличане.

Ако прилагаш закона за привличане съзнателно и го правиш правилно, това е най-силното средство, което можеш да използваш. Имай предвид, че не можеш да използваш този закон, за да привлечеш определен човек в живота си. Ти можеш да влияеш на това, което се случва на теб, но не можеш чрез закона за привличане да влияеш директно на друг човек. Можеш да привлечеш определен тип хора в живота си и това е, което трябва да направиш.

Представяй си, че вече имаш до себе си желания партньор. Визуализирай достатъчно време себе си с този човек. Мисли си какво правите заедно, къде ходите, колко много се обичате… Прави това в сегашно време, все едно вече сте заедно. Не си представяй конкретно лице или конкретен човек. Това е работа на вселената, да избере кой е подходящ за теб, според твоите желания, според това какъв си ти.

Вселената откликва не на това, което искаш, а на това, което си. На твоите мисли, чувства и нагласи. Дръж се сякаш вече имаш желания партньор. Направи място за него в живота си, в дома си и в мислите си. Отдели пространство за неговите дрехи, заспивай с още една възглавница до теб и прави място на дивана до себе си, когато седнеш да гледаш хубав филм. Природата не търпи вакуум и много скоро свободното място ще бъде заето от партньора, който е за теб.

6. Бъди търпелив и позитивен.

Търпението и позитивната нагласа са просто задължителни! Без тях намирането на подходящия партньор става доста по-трудно, затова мисли позитивно. Това, че в момента си сам не означава, че винаги ще е така. Това, че срещата с мечтания партньор сега не се случва не означава, че няма да се случи. Душите са се договорили още преди да се родим на този свят. Всички срещи са въпрос на време и на готовност. Когато си позитивен, отворен към света и готов да допуснеш в живота си това, което търси място в него, ти си в хармония с вселенския замисъл.

Възможно е и твоят човек да е по-близо до теб, отколкото си мислиш. Може дори вече да е някъде в твоя живот. Огледай се и не бъди прекалено предпазлив и плах. В крайна сметка в любовта неуспешните опити не се броят в крайния резултат. Достатъчно е веднъж да успееш и си победител.

Но ако харесаш някой, не се стреми да бъдете заедно на всяка цена. Това важи както за интимен партньор, така и за приятелство. Избирай да бъдеш само с хора, които избират да бъдат с теб и спри да преследваш тези, които не се интересуват от теб. Не трябва да се бориш за вниманието на някой, който не те заслужава. Така хабиш ценно време и енергия, които би могъл да посветиш на тези, които ще те оценят.

Финални думи.

Любовта е най-голямата сила на света. От хилядолетия насам тя е вдъхновявала и дори създавала поети, художници и музиканти. Любовта е това, което дава смисъл на приключението, наречено живот. Позволи си тя да те докосне. Бъди търпелив в очакването, но не и пасивен. Обичай безусловно и ще бъдеш обичан. И когато намериш своята истинска любов, наслаждавай й се, пази я и се грижи за нея. Защото любовта към друга душа е единственото, което можеш да вземеш със себе си от тук за следващия живот.

В тази връзка, очаквай много скоро статия, посветена на това как да намериш своя пламък близнак.

Оценка на статията: Оцени с 1 звездичка |Оцени с 2 звездички |Оцени с 3 звездички |Оцени с 4 звездички |Оцени с 5 звездички | (103 оценки, средно: 4,41 от 5)
Гласувай и ти с кликване върху броя звездички, които искаш да поставиш!

Loading...


Благодарности за снимката на:
 📷 adamkontor


Не забравяй да споделиш тази статия с твоите приятели в социалните мрежи!

Подобни статии:

Моята философия (Ясен) Всеки има някакво разбиране за света, в който живее. Моето разбиране е нещо, което както при повечето хора с времето еволюира - наблюденията ми, новит...
Как да запомняш имената на хората Случвало ли ти се е да се запознаеш с някой, но да не запомниш името му и след това да ти е неудобно да питаш? На всеки се случва! На мен преди ми се ...
За да видиш, трябва да повярваш Много от нас (в това число и аз) сме привърженици на принципа "око да види, ръка да пипне". Но има и друга страна на медала - за да видиш, трябва да п...
Да обичаш означава да щадиш сърцето на другия... В автобуса. На седалката до мен едно симпатично тинейджърче слуша музика в слушалките си... Казах симпатично и наистина го мисля, защото, когато бях у...
Притча за ада и рая Имало едно време един човек, който живо се интересувал от идеята за ад и рай. Един ден той решил да се обърне към Бог с молба да му покаже какво предс...
Защо не трябва да се молим коронавирусът да изчезне (и какво да направим вместо ... Разбира се, и аз като всички хора ще се радвам да се избавим от COVID-19, но... отправянето на молитви към Бог да спре пандемията според мен не е прав...
Как да те харесват жените и да тичат след теб (за мъже)... За да ти отговоря на този въпрос по принцип не е нужно да пиша цяла статия. Мога да ти кажа и с две думи - стани милионер. Обаче въпросът не е само в ...
Как да разбираш какво означават символите в твоите сънища... В предишна статия вече разгледахме общите принципи, с чиято помощ можеш да тълкуваш своите сънища. Но за да ти помогна за по-лесното разбиране на посл...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Pin It on Pinterest

връщане най-горе